Dijkshoornseweg 17, 2635 EJ Den Hoorn

Hollandse kaas

Onze Noord Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasmakerij van CONO kaasmakers. Deze kaasmakerij ligt in de Beemsterpolder en is de eerste klimaatneutrale kaasmakerij ter wereld!!! De koeien die de melk leveren voor de kaas lopen minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei, worden in de stal verwend met een automatische borstel en beschikken elk over een eigen waterbed!!

Onze boerenkazen worden nog op ambachtelijke wijze volgens familierecepten op de boerderij gemaakt. En omdat elke kaas weer op een andere manier rijpt hebben wij van elke boerenkaas de lekkerste leeftijd in de winkel liggen. Zo is de kaas van boer Terlouw uit Nieuw Lekkerland het lekkerste als ze 4 tot 6 weken oud is en die van boer Spruit uit Oudewater 1 jaar.

Daarnaast hebben wij ook nog kazen met toevoegingen zoals komijn, mosterd, truffel en olijf/tomaat/knoflook. Dus of je nu op zoek bent naar een kaas voor op de boterham of uit het vuistje, we hebben voor ieder wat wils.

Boerenkaas

Onze boerenkazen worden nog met veel zorg en toewijding op de boerderij gemaakt waarbij vaak een oud familierecept nog de basis vormt van dit oer Hollandse product. Omdat het ene recept beter past bij een jonge kaas en het andere beter bij oud hebben wij van elke boer de lekkerste kaas op de juiste leeftijd uitgezocht.

Weydeland kaas

Onze Weydeland kaas wordt gemaakt in de Beemsterpolder in de Cono-kaasmakerij. Deze kaasmakerij is een coöperatie van de boeren die in die unieke landschap gevestigd zijn ( de Beemsterpolder staat op de Unesco erfgoedlijst) met als streven om in 2030 klimaatpositief te zijn. Na 4 weken gaan de kazen naar onze leverancier Treur-kaas waar de kazen in een geconditioneerde pakhuis liggen te rijpen. Zo is de Weydeland kaas in elke gewenste leeftijd verkrijgbaar.

Kruidenkazen

Bij een kruidenkaas denk je al snel aan komijn of brandnetel, maar er is meer dan dat. In ons ruime assortiment vind je o.a. kazen met tomaat en olijf, knoflook, truffel en sambal. Lekker voor bij de borrel maar ook goed te gebruiken in gerechten zoals kaasfondue.

Geitenkazen

Onze geitenkazen hebben een vegetarisch stremsel en zijn verkrijgbaar in Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen en Oud. Ook hebben wij nog 2 geitenkazen met kruiden.

Jerseykazen

De Jersey-koe komt inderdaad van het eiland Jersey, maar vind je ook steeds meer in de Hollandse weilanden. De Jersey koe is nieuwsgierig van aard en laat zich graag aaien. De melk is wat vetter en eiwitrijker wat de kaas een bijzondere smaak geeft. Jersey kaas wordt goed verdragen door mensen die last hebben van een lactose-allergie.

Roodbonterkazen

Als het aan boer Evert ligt niet bont genoeg. Hij is namelijk dol op zijn Roodbonter koeien en op de extra romige melk die zijn ‘meiden’ hem geven. Dat extra romige heeft met een hoger vet- en eiwitgehalte te maken. Evert kan er simpelweg geen genoeg van krijgen, daarom maakt hij er ook de lekkerste kaas van.